fbpx

Нека започнем с най-важното:

Честита нова година на всички наши приятели, колеги, съмишленици, хора, минали през нашите обучения, или просто случайно попаднали на тази статия. Бъдете здрави, бъдете вдъхновени, бъдете добри! 

Миналата година беше изпълнена с доста обучения, предизвикателства и нови хоризонти. Научихме някои уроци, тръгнахме да правим едни неща, а в крайна сметка се получиха други. Но това е част от процеса. С тази статия целим да онагледим какво се случи миналата година и защо тя беше една от най-ползотворните в няколко отношения.  А по-конкретно ще разберете от долуизброените ключови събития.

Първа стъпка за откриване на магистърска степен в Гоце Делчев

Заедно със стопанския факултет на СУ “св. Климент Охридски” опитахме да стартираме магистърска програма по “Бизнес администрация и предприемачество” в сградата на “Международен образователен бизнес център” в Гоце Делчев. Организира се тържествено откриване, имаше преподаватели, представители на местния бизнес и местната власт. На този етап стартираме с академия по Лидерство и предприемачество, за да могат да се включат повече представители на бизнеса, но мечтата са висше образование в гр. Гоце Делчев остава.

Жени-Водачи, съвместно със Soroptimist

Малко е особено като преведем директно лидерство (водачество) или производните му на български. Ако искаме да сме максимално точни и да не използваме чуждици или привнесени думи. Но трябва и да се рискува, дори и някой да помисли, че става въпрос на водене на овце, крави, кози и всякакъв друг вид “стока”. Но не, става въпрос за водене на хора, вземане на добри решения, маневриране измежду средата и комбинативност (е, може би няма много разлики между двата вида водене, но това би било тема за друга статия). Нека “излезем” от тези аналогии, които по принцип биха могли да бъдат дадени и с мъже-водачи, защото някои Ословски, Копенхагенски или Хелзинкски комитети биха реагирали. 

Форматът мина по особено добър начин, защото за пръв път всички участници бяха жени. Различаваше се от останалите ни Talent Factory Camp I с това, че имаше специални модули за женското лидерство, както и гости от Soroptimist, които вече заемат лидерски позиции. От Soroptimist останаха очаровани след края и това бележи официално началото на едно красиво и, надяваме се, устойчиво партньорство между нашите организации.

Talent Factory Camp All Stars или всички звезди (без големи братя)

Проведе се и второ ниво на Talent Factory, в което новото беше използването на “Дизайн мисленето” (Design Thinking) “Бизнес канавата” (Business model canvas) за създаването на продукт или услуга в сферата на социалното предприемачество. Идеите бяха представени пред жури с международен опит в сферата на бизнеса и образованието от България, Дания и САЩ.

Спортните новини

Миналата година за първи път проведохме “Fit Camp” заедно с Тeam Plamenov. Eдна кратка седмица с доста дълги дни… защото заниманията са от 08.00 до 19.30 (с почивки, разбира се), като фокусът е за кратко време да бъдат научени важни неща за умственото и физическото здраве. Този формат предстои да бъде проведен и през 2022-ра година.

За повече информация натиснете тук:

Фабриката за таланти работи на пълни обороти

Проведе се първо ниво на лагера ни за втори път, като беше внедрен вече и кариерният профил. Фокусът бе почти изцяло върху индивида и неговото реализиране на пазара на труда спрямо неговите силни страни и предпочитания.

Черешката на тортата

Тя е дигиталният ни формат на “Talent Factory – Rising Stars”, с някои изненади.

Май-май всеки формат го правим малко по-различно всеки път, но това доказва и колко е уникален като преживяване и, че всеки път хората добиват нови знания и умения по–малко по–добър начин. Доста се бъхтихме, за да запишем всичко в срок, да бъде  обработено, структурирано и пуснато на 11.01 2022 г. 

Вижте колко много неща се случиха през изминалата година. Сега тепърва предстои да видим какво ще ни предложи и новата. Това е нещо, което не знаем. Но знаем (а вече и вие ще знаете), че сме ви подготвили изненади, за които много скоро ще започнете да разбирате. 

Благодарим ви за подкрепата и доверието! Успешна 2022 година!

С уважение,

Екипът на Leader academy

Andrey Iliev

Pin It on Pinterest

Share This