fbpx

Talent Factory Digital Extra

6-седмично интерактивно обучение с фокус кариера през призванието

Цена: 500лв.

Купи курсаТествай безплатно

Какво е Talent Factory Digital?

Talent Factory Digital е 6-седмично интерактивно обучение с фокус кариера през призванието. То е възможност всеки, който търси кариерно развитие, да се обърне към себе си, да ползва доказани психологически тестове и инструменти, да черпи опит и познание от лекторите. След успешно преминаване през всички модули всеки участник формира своя Личностен Кариерен Профил, който да му служи пред университети, институции и компании.

Кариерен профил

Talent Factory Digital е плод на 6-годишни изследвания и провеждане на обучения и тренинги с фокус кариера през призванието. Всеки, който премине през обучението, ще идентифицира талантите си, силните си страни, водещите типове интелигентности, нещата, които го правят най-щастлив, ще формира визията си, ценностите си и личната си мисия. Освен това ще се запознае с други мотивирани и амбициозни младежи от цяла България и ще попадне в басейн от таланти, до който имат достъп компании, търсещи своите бъдещи изгряващи звезди. Завършването на Talent Factory Digital осигурява и достъп до 7-дневния Talent Factory Camp, даващ възможност за провеждане на стаж в компания или стартирането на собствен бизнес.

Лектори

Андрей Илиев

Андрей Илиев е съосновател е на Leader Academy и Samodiva Masterminds и е трейнър по “Когнитивни умения и лична ефективност”. 

Андрей Илиев

е съосновател е на Leader Academy и Samodiva Masterminds и е трейнър по "Когнитивни умения и лична ефективност". Завършва „Автоматика“ в Технически университет – София, „Българска филология“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски”, участва в рамките на една академична година по разменна програма „Еразъм“ в Universidad de Granada, Испания, учи “Международен Бизнес” в НБУ и завършва магистратура „Cognitive Semiotics“ в Aarhus University, Denmark.

Получава стипендия "Rising Star" от Американския университет - Благоевград, за Executive MBA, кохорта 2020-2021. Това, върху което специализира е памет, навици, сторителинг, ефективност на учебния процес с фокус активно учене и учене през преживяване, като пише магистърска теза на тема „Добавена и виртуална реалност в образованието". Приложимостта на ученето през игри (game-based learning) и на виртуалните светове - "Second Life". Сферите, в които води тренинги и обучения са ментално здраве и когнитивни процеси, идентифициране и развиване на таланта, лидерство и предприемачество.

Елеонора Дервенска

Елеонора Дервенска е изследовател на човешкото проявление в търсене на смисъл и висока вибрация. Основният й опит и интереси през последните…

Елеонора Дервенска е изследовател на човешкото проявление в търсене на смисъл и висока вибрация. Основният й опит и интереси през последните двадесет години са в интегрирането на творческия потенциал в стартиращи компании и предприемачески проекти, както и изграждането на стратегии за развитие, бизнес модели за прилагане на гъвкави съвремени управленски структури и логистика.

Елеонора завършва Комуникации и Психология. С магистърска степен по Бизнес Администрация, специалност Мениджмънт и Лидерство, работи в множество образователни и младежки проекти, преподава повече от седем години Управление на Творческите процеси към НБУ, обхващайки теоретично и практически реализирането на дизайн мениджмънт стратегии и прилагането на бизнес модели в творческа среда. Елеонора практикува като международно сертифициран Хюман Дизайн професионалист, с богат паралелен опит в сферите на човешката психология, пораждането на смисъл и семиотичните линии на индивидуалните възприятия. Тя се е отдала на развитието на таланта и човешкия капитал при партньорското и екипното взаимодействие в организация и управлението на проекти и структури с променлива групова динамика.

Стоян Янков

Стоян Янков е трейнър по лична и екипна продуктивност и съавтор на книгата: “PERFORM: The Unsexy Truth about (Startup) Success” заедно с Кристобал Алонсо…

Стоян Янков е трейнър по лична и екипна продуктивност и съавтор на книгата: "PERFORM: The Unsexy Truth about (Startup) Success" заедно с Кристобал Алонсо (CEO, Startup Wise Guys). Стоян специализира в корпоративен коучинг и стартиращи компании, а от 2015 г. е помогнал на над 300 компании да създадат по-продуктивни екипи и да формират и артикулират мисията и ценностите или корпоративната култура.

Неговият опит включва също работа във филмова и видео продукция, създаване на първокласни събития и изграждане на международни бизнес мрежи. Днес Стоян споделя съвети за лична и групова продуктивност и изнася тренинги и обучения в над 30 държави до момента, споделяйки сцени с някои от най-влиятелните лидери като Дейвид Алън, Гай Кавазаки, Салим Исмаил и Дийпак Чопра. Той също така е управляващ партньор в Samodiva Mastermind, компания, фокусирана върху благосъстоянието и продуктивността на компании, като организира ексклузивни изживявания и тийм-билдинги. Стоян е и създател на подкаста Productivity Mastery и домакин на подкаста The Leaders Who Care. Има магистърска степен по финанси от Университета в Орхус – BSS.

Програма

МОДУЛ I: ФОРМИРАНЕ НА ВИЗИЯ И ИДЕНТИЧНОСТ:

✔ Методът на SMARTER целеполагане
✔ 3 нива на промяна
✔ Визуализация: “Среща с моето бъдещо Аз”
✔ Формиране на 10-годишна визия (Visioning) и мини-навици

Методът на SMARTER целеполагане

 

„Ако не направите собствен план за живота си, шансовете са, че ще попаднете в нечий чужд план. А познайте какво са планирали другите за вас? Не много!“

- Джим Рон

Ето защо е от изключително значение всеки да си постави цели, които да са вдъхновяващи и “умни”. Всъщност не просто умни, а по-умни - от думата на английски SMARTER, която като акроним ни разкрива как да целеполагаме по най-ефективния начин.

Неслучайно и Зиг Зиглар отбелязва: „Правилно поставената цел е наполовина постигната“ - точно за това ще ви помогне SMARTER целеполагането - да формирате визия, която е ясна, конкретна и постижима.

 

3 нива на промяна

 

“Напредък е невъзможен без промяна и онези, които не са способни да променят мисленето си, не могат да променят нищо.” 

 - Джордж Бърнард Шоу

 

Промяна в мисленето обаче е и най-голямото предизвикателство. Ето защо разглеждаме 3 нива на промяна, като стартираме от най-външното, което е ориентирано към резултат, който искаме да постигнем. Тук отговаряме на въпроса “какво”.  От там можем да преминем към второто ниво, което се отнася към процеса, към действието, към формирането на навик. Въпросът тук е “как”. Най-важното ниво на промяна обаче е свързано с мисленето, с нагласата, с отношенито, с изграждането на идентичност. То е най-трудно, но постигне ли се, всяка цел е просто поредното постижение. Тук отговаряме на въпроса “защо”. 

 

Визуализация: “Среща с моето бъдещо Аз”

“Всеки човек вижда ангел в своето бъдещо аз.”

- Ралф Уолдо Емерсън

Всеки очаква развитие, което да го направи щастлив - така, че да бъде удовлетворен. Бъдещото аз крие съкровени тайни. Срещата с него винаги е емоционална и изпълнена със смисъл.  

 

Формиране на 10-годишна визия (Visioning) и мини-навици

 

“Визията е картина на бъдещето, която поражда страст.”

- Бил Хайбълс

 

Точно създаването на такава картина цели 7-стъпковия процес на Visioning. Той включване рамка от 10 години, в която на всеки се развихря въображението, за да си изясни какво иска да постигне в различните сфери от живота. Впоследствие се приоритизират онези, които са по-важни с днешна дата и около тях се формулират мини-навици, които ще е необходимо да се изгради и стратегия за постигането им. Visioning-a е моментална снимка на живота, който всеки си представя днес с фокус

МОДУЛ II: ЦЕННОСТИ И МОЯТА ЛИЧНА ИСТОРИЯ

✔ Активност: “Пазаруване от магазина на живота”;
✔ Дефиниране на моите ценности /какво осмисля ежедневието ми днес/
✔ Енергиен поток на мисълта;
✔ Моята лична история;
 • Активност: “Пазаруване от магазина на живота”;
 • Дефиниране на моите ценности /какво осмисля ежедневието ми днес/
 • Енергиен поток на мисълта;
 • Моята лична история;

... на ценности не можеш да се научиш - ценностите трябва да се преживеят. 

- Виктор Франкъл

Всеки има уникален опит - той ни формира и като уникални човешки същества. В опита се крие и какво сме ценили в живота ни, кое ни е важно - това е определило и изборите ни. Важността да дефинираш ценностите си днес, спомага за вземането на правилните решения, с които да се придържаш към тях, които да те доближат до идентичността, която искаш да формираш. 

 

МОДУЛ III: ЖИВОТ КАТО НА ФИЛМ - КАКВО МЕ ПРАВИ ЩАСТЛИВ

✔ Живот като на филм
✔ “The Passion Test” - Инструмент №1 в света за откриване на желанията на сърцето (Passions)
✔ Дефиниране на ТОП 5 страсти / желания на сърцето
✔ Продуктивност и приложение на моите желания в ежедневието;
 • Живот като на филм
 • “The Passion Test” - Инструмент №1 в света за откриване на желанията на сърцето (Passions)
 • Дефиниране на ТОП 5 страсти / желания на сърцето
 • Продуктивност и приложение на моите желания в ежедневието;

МОДУЛ IV: УПРАВЛЕНИЕ НА ТАЛАНТА В СОЦИАЛНО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ

✔ Моето определение за талант
✔ Проявление на моите лични таланти
✔ Динамика на лидерството - лидер или последовател
✔ Лична мисия

Знаете ли кои са силните страни, които можете да предоставите в различни ситуации?

Пробуждайки истинското си аз, вие започвате да възстановявате своята естествена идентичност, да активирате чувството си за хумор, интересите и страстите си, своите пълноправни нужди и желания. Когато се доверите, че всяко объркване, всяка промяна, които преживявате в момента, са част от вашата еволюция,в този процес сте всеки ден все повече себе си и разбирате повече неща за своята личност и за своя път.

Може би всеки, е преминал през период, в който се е отказал от собствената си представа за себе си, за да е угоден на някой друг, макар и важен човек или общество.

Тук сте поканени в търсене на автентичното си Аз, да го възстановите и подкрепите като внесете в живота си нужните промени и предизвикате своята личност, давайки пространство на тези промени да се случат.

Спомнете си, че в този момент всичко работи в перфектен ритъм, един вселенски процес, в който всеки изгражда солидната основа на своята истината. Тук ще си припомним и разрешим да бъдем верни на своята автентична природа, която има своето пълно право да се разгърне и да осъществи уникалната си, неповторима и автентична същност.

Темата за „талантите” е изключително интересна да се разглежда в контекста на лидерските знания и управлението на човешките ресурси.

Всеки от нас носи в себе си потенциална енергия, която проявява с различна честота в житейските ситуации и същевременно, всеки от нас е проводник на потенциална енергия, която рефлектира от света навън. Така, съответното проявление на човек е плод на неговото състояние и енергийна честота и тези на другите и околната среда.

Кой може да трансформира нашата честота?
Как може съзнателно да се влияе на индивидуалния заряд и социалната проява на човек?
Умеем ли да боравим със своите вътрешни настройки и как нашето отношение влияе на външната ни проява и таланти?

 • Моето определение за талант
 • Проявление на моите лични таланти
 • Динамика на лидерството - лидер или последовател
 • Лична мисия

МОДУЛ V: МОИТЕ ТАЛАНТИ, СИЛНИ СТРАНИ И ВОДЕЩИ ТИПОВЕ ИНТЕЛИГЕНТНОСТИ

✔ Теории за таланта
✔ Ролята на средата в развиването на таланта
✔ Clifton StrengthFinder - инструмент номер 1 в света за идентифициране на талантите и превръщането им в силни страни /34-те теми/таланти/;
✔ Теория за множествена интелигентност на Хауърд Гарднър
 • Теории за таланта
 • Ролята на средата в развиването на таланта
 • Clifton StrengthFinder - инструмент номер 1 в света за идентифициране на талантите и превръщането им в силни страни  /34-те теми/таланти/;
 • Теория за множествена интелигентност на Хауърд Гарднър

Ако човек има талант, той се проявява при всякакви условия. 

- Уилям Съмърсет Моъм

 

Талантът само по себе си не означава много, ако не се развие с усилия и труд, и най-вече, ако човек не е в правилната среда, в която талантът може да се “отвори” с опита. Не е случайно, че ти се отдава нещо по рождение и е лична отговорност всеки да го идентифицира и развие. Осъзнатият и реализиран талант ни прави уникални, удовлетворени и щастливи. 

 

Нашите партньори

SOROPTIMIST
INTERNATIONAL

127 СУ “Иван Николаевич Денкоглу”, гр. София

12. СУ „Цар Иван Асен ІІ” гр. София

Национална Априловска Гимназия, гр. Габрово

СУ “Васил Левски”, гр. Севлиево

Свържи се с нас

Pin It on Pinterest

Share This